Vores nærmiljø

Her kan du læse mere om hvordan vi bruger vores nærmiljø

Lokalsamfund

Sneglehuset ligger i Skærup, som er et mindre lokalsamfund 4 km fra Børkop. Vi bruger nærmiljøet så meget som muligt og som det byder sig i vores dagligdag, i perioder mere end andre.

Vi har tæt samarbejde med vores nabo Skærup Zoo, hvor vi må komme og gå som vi vil hele året rundt. Her har vi mulighed for at følge årstiderne i zooen, lige fra når der kommer dyreunger til når et dyr dør og skal slagtes.


Vores lokale landmænd kan vi besøge; hvor vi kigger på køer, traktorer og hvad der ellers er af spændende ting på en bondegård. Der er også mulighed for æbleplukning i æbleplantagen.

Vi inddrager gerne vores bedsteforældre fra tid til anden hvor det giver mening for dem og os. Nogle gange kommer der også bedsteforældre og viser noget frem så som veteranbiler, hunde eller andet der kan have fælles interesse.


I samarbejde med menighedsrådet i Skærup, har vi julegudstjeneste  i december måned hvert år, hvor børnene er med til at vise krybbespillet i Skærup kirke.


Vi har aftaler med vores omkringliggende lodsejere, om at vi må bruge skovene til ekspeditioner hvor naturen bliver undersøgt, studeret dyrespor og bygget huler.


Lokalsamfundet har stor betydning for os, og vi bruger og støtter op om det så meget som muligt, da det er en stor del af børnenes hverdag.

slagtning af hest i Zoo
slagtning af hest i Zoo