Velkommen til Sneglehuset

Sneglehuset er en integreret daginstitution for børn i 0-6 års alderen. Her vil du opleve nærvær, naturliv og sneglefart.

Som barn i Sneglehuset

bliver du fra start tilknyttet en gruppe med faste voksne og børn. Du er sammen med nærværende voksne som ser dig og møder dig og støtter dig ind i fællesskabet. Der er i Sneglehuset leg og læring i gennem hele dagen i små  såvel som store fællesskaber, med udgangspunkt i hvad du og børnegruppen kalder på. Der arbejdes velovervejet med tilgængelige læringsmiljøer både inde og ude, der appellerer til din  fantasi og leg. Legepladsen er zoneinddelt, så hver  gruppe har sit eget område tilpasset aldersgruppen. Det gør det mere trygt for dig at starte din rejse ud i Sneglehusets naturliv, hvor der også er mulighed for at besøge og udforske de andre  gruppes områder, i takt med du bliver mere modig. Naturen omkring Sneglehuset rummer både vandløb, skov og smådyr, som du kan udforske og fordybe dig i sammen med din gruppe. Du vil også komme på besøg ved vores nabo, der tilfældigvis har vilde dyr i haven.

Som forældre i Sneglehuset

er I vores vigtigste samarbejdspartnere. I et tæt samarbejde med jer, ønsker vi at skabe de bedste betingelser for både jer og jeres barn. Det ligger os på sinde at skabe en tillidsfuld relation til jer, hvor der er plads til latter, humor og de mere alvorlige snakke. Det tager tid at skabe denne relation, og det har vi. Der er altid mulighed for at få en snak, formel eller uformel.

Som ansatte i Sneglehuset  

har vi fokus på børnene. Vi arbejder fagligt og professionelt hver dag, med nærvær, omsorg og trivsel. Vi tilpasser løbende vores praksis i forhold til børnegruppen og det enkelte barn. Vi har i Sneglehuset vores egen  AKT-og sprogansvarlig pædagog, hvilket gør at der altid er mulighed for sparring i huset.  Vi har også et tæt samarbejde med Vejle kommunes tværfaglige samarbejdspartnere fra TCBU, der bl.a. rummer pædagogisk rådgiver, høre-talepædagog, psykolog, socialfaglig rådgiver og børne-ergoterapeut. 

Som Ledelse af Sneglehuset

er vores dør altid åben. Vi sidder i hjertet af Sneglehuset og er tilgængelige med tid til alle der kommer ind forbi vores dør, store som små. Vi praktiserer ledelse tæt på og er særligt optaget af, at Sneglehuset skal være et trygt og godt sted for alle. 

 

Vi glæder os til at byde jer velkommen i Sneglehuset.

Venlig hilsen Personale og Ledelse

 

Balance i sandkassen
Hygge v. bålet
Krible krable i skovbunden
Krible krable i skovbunden
Venner i vandpyt
Venner i vandpyt